|
połączenie osiedla "Strzelnicza" z ul. Krakowską |
| Autor |
Wiadomość |
vega1
nowy

|
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 10:39 pm połączenie osiedla "Strzelnicza" z ul. Krakowską
|
|
|
Był taki plan aby poprowadzić drogę z tego osiedla, która miała przecinać ul. Ustrzycką i dochodzić do ul. Krakowskiej w okolicach skrzyżowania z ul. Wyzwolenia.
Co z tymi planami? Mam nadzieję że w dobrym miejscu zakładam temat lub że nie powielam, ale nie znalazłem tematu o tym. Jeśli jest to poproszę o linka.
Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
 |
White Tigger
maniak

|
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 9:49 am
|
|
|
Miasto ostatnio często korzysta z takiej mapki ze schematami planowanych ważniejszych dróg:
Jest ona oderwana trochę od rzeczywistości (np. droga puszczona przez środek blokowiska na Baranówce). Jednak generalnie zarys dróg chyba należy przyjąć jako wyznacznik planów miasta. W związku z tym, droga o której piszesz niestety nie dochodzi do skrzyżowania ulic Krakowskiej i Wyzwolenia (o czym też kiedyś pisałem, że to byłoby najsensowniejszym rozwiązaniem), tylko dochodzi prostopadle do ulicy Dębickiej |
|
|
|
 |
kornik
stały bywalec

|
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 2:13 pm
|
|
|
Ten plan w ogóle jakiś dziki. Połączenie Okulickiego i Warszawskiej zamiast iść prosto robi jakiś zawijas aż na Miłocin a teren ten przeznaczono pod zabudowę , nie ma obwodnicy Białej ale jest bezsensowna Wisłokostrada. |
|
|
|
 |
|
|