Przesunięty przez: rysiuncio Sro Sty 20, 2010 9:08 pm |
[Kantorówka] Rozbudowa osiedla |
| Autor |
Wiadomość |
Rybaa
stały bywalec

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 9:03 pm
|
|
|
No to ode mnie też parę zdjęć i panoramka
(po kliknięciu jpg wysokiej rozdzielczości, ponad 7MB)
 |
_________________ I <3 RZ |
|
|
|
 |
swiety
maniak

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 1:51 am
|
|
|
| Eh szkoda, że Projektant stawia na ilość a nie na jakość - kolejne realizacje nie prezentują niczego nadzwyczajnego - zwykłego, najprostsze bloczki, wyglądają jak wszystkie inne projektanta ... szkoda że marnują takie tereny. Ale jak ktoś tutaj już napisał - dopóki bedą chętnie - dopóty będą budować takie "apartamenty". |
_________________ mss = swiety
 |
|
|
|
 |
filemon
nowy

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 7:22 pm
|
|
|
| Osiedle zazwyczaj jest zbudowane z podobnych budynków, więc nie ma co się dziwić. |
|
|
|
 |
filemon
nowy

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 7:29 pm
|
|
|
Rybaa - panoramka ładnie wyszła |
|
|
|
 |
swiety
maniak

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 10:33 pm
|
|
|
| filemon napisał/a: | | Osiedle zazwyczaj jest zbudowane z podobnych budynków, więc nie ma co się dziwić. |
Chodziło mi raczej o to, że budynki te prezentują raczej niski poziom wizualny ... podobnie jak większość bloków Projektanta. Ale dopóki ludzie kupują - dopóty będą takie coś budowąc A szkoda bo ładne tereny, projekt osiedla ciekawy ... |
 |
|
|
|
 |
klucha
stały bywalec

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 11:56 am
|
|
|
A ludzie kupują, bo nikt nie buduje nic lepszego. I koło się zamyka. Przykre jest to o tyle, że niezła architektura (bez szaleństw w kwestii wykończenia, chodzi o samą bryłę) nie musiała by być przecież droższa. A na nieco droższe mieszkania w dobrze wykończonych blokach też na pewno popyt by się znalazł.
Osobiście nie byłbym w stanie zaciągnąć gigantycznego kredytu na pół życia i kupić za niego mieszkanie w bloku, na którego widok robi mi się niedobrze :/. |
|
|
|
 |
dante
stały bywalec

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 2:34 pm
|
|
|
Ile juz tam bloków wybudowali a ile buduja obecnie, a ile maja w planie wybudować? ktos ma jakieś aktualne informacje? |
|
|
|
 |
filemon
nowy

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:53 am
|
|
|
Nikomu się nie chce pisać?
Nie byłem tam od kilku miesięcy, ale z informacji od projektanta wynika, że:
- budynków będzie 30.
- obecnie budowane: 1-12, 17-18.
- już niedługo rozpoczną 19-21.
Ciekawe dlaczego pominęli 13-16. Czy ma to związek z czymś w rodzaju jeziorka (jak na rysunku)? Ma ktoś informacje na temat tego kanału i jeziorka?
Znacie końcowy termin oddania całej grupy "stoku"? |
|
|
|
 |
swiety
maniak

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 12:38 pm
|
|
|
| Ile to będzie mieszkań? Te bloczki są małe - 2 klatkowe? (patrząc po fotkach?) Czyli będzie jakieś 600 mieszkań ? |
 |
|
|
|
 |
filemon
nowy

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 3:58 pm
|
|
|
Z tego co widzę, trzy-klatkowe bloki to: 1, 3, 9, 10, 11, 12, 13 oraz 26, 30.
Pozostałe to dwu-klatkowe.
Czy wiecie, ile mieszkań na piętrach? Też są mieszkania dwupoziomowe i trzeba brać pod uwagę.
Przydałoby się, żeby na tym forum zasiadł ktoś ze spółdzielni i odpowiedział na wszelkie pytania, ale jest to nierealne. Marzenie bliższe spełnienia to forum na stronie Projektanta. |
|
|
|
 |
thomekh
nowy

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:39 pm
|
|
|
| filemon napisał/a: |
Czy wiecie, ile mieszkań na piętrach? |
W 12 (czyli 3 klatkowym bloku) 8 mieszkań na piętrze, w skrajnych klatkach po 3 w środkowej 2. |
|
|
|
 |
filemon
nowy

|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 12:15 pm
|
|
|
| Ja mam w dwuklatkowym, szczegóły dowiem się we wrześniu. Z moich obliczeń wynika, że po 2 mieszkania na każdym piętrze, czyli 16 mieszkań. (Bloki 17 i 18) |
|
|
|
 |
filemon
nowy

|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 5:29 pm
|
|
|
Czy wiecie coś na temat ewentualnych zwrotów części kosztów infrastruktury (7000 zł)?
Taki wątek jest prowadzony wśród mieszkańców wzgórza staroniwa (witosa).
Z opinii forumowiczów wynika, że Projektant otrzymał też dofinansowanie od miasta. Infrastruktura jeszcze nie powstaje- skoro nie ma bloków, ale jeśli i mieliby środki od miasta, to po co pobierają od mieszkańców.
Nie wiem ile w tym prawdy. Jeśli ktoś zna fakty w tej sprawie - proszę o wypowiedź. |
|
|
|
 |
MIKA
nowy

|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 9:27 am
|
|
|
| Może ktoś, kto ma mieszkanie w I lub II etapie wypowie się, czy spółdzielnia już woła opłatę za infrastrukturę?? Kiedy zakończenie budowy?? Chyba jeszcze w tym roku nastąpi oddanie mieszkań. |
|
|
|
 |
LeniuKRN
nowy

|
Wysłany: Wto Sie 17, 2010 1:48 pm
|
|
|
Witam, u mnie to po 3 mieszkania w 1 i 3 klatce w 2 po 2 |